Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Anaokulu
HAMİDİYE MAH. ŞENER SK. NO 13 ÇEKMEKÖY / İSTANBUL

VİZYON

Tüm öğrencilerimizi akademik ve sosyal yönden geleceğe hazırlarken; Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı kalarak, içinde yaşadığımız yüz yıla yakışır, uluslararası standartlar takibinde olarak bilimsel ve ilimsel bilgileri sunmak, bunları sağlarken içinde bulunduğumuz toplumun milli manevi değerlerini temel olarak kullanmaktadır. Öğrencilerimizi bireysel ve sosyal gelişim alanlarında yeterli donanıma sahip, uluslararası toplumların öncü bireyleri olarak yetiştirme yolunda onlara gerekli tohumları ekerken aynı zamanda ülkemize örnek olabilecek bir kurumsal kültür sağlamaktır.

MİSYON

Öz güveni yüksek, üretken, fark yaratabilen, yaşadığı çevreye değer katabilen, duyarlı, mutlu bireyler yetiştirirken, eğitimde kaliteyi artırmak, öğrencilerimizin bireysel ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerini göz önünde tutarak tüm bireylerin sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak, kendini geliştirme yöntemlerini özümsemiş, eleştirel ve yansıtıcı düşünebilen, sorumluluk alabilen duyarlı bireyler olarak hayata hazırlamak.

Öğretim Şekli :Sabah ve öğle grubu olarak ikili öğretim şeklindedir.

Sabah ve öğle grubu olarak ikili öğretim şeklindedir.

Sabah Grubu: 08:00-12:20 Öğle Grubu: 13:00-17:20

Servis ulaşımı yoktur.

Okulumuz ilçe merkezine toplu taşıma ile 10 dk. mesafededir.

Kontenjan Bilgileri

Okulumuz 3 sınıf, 6 şubeden oluşmaktdır.Yaklaşık 150 kişilik kontenjana sahiptir.

Öğrencilerimiz genellikle bir üst kademeye okulumuzda devam etmektedir.

Sportif Etkinlikler

Okulumuzun spor salonunda sınıf öğretmeni rehberliğinde sportif etkinlikler yapılmaktadır.Ayrıca ders saatleri dışında öğrenci talebine bağlı olarak Jimnastik etkinliği gerçekleştirilmektedir.

Bilimsel Etkinlikler

Öğrencilerimizde merak, keşif, deney, gözlem, problem çözme becerileri, kodlama...v.s. yeteneklerini ortaya çıkaracak, yaparak yaşayarak öğrenme becerilerini sağlayacak bilimsel rotada eğitim- öğretim ortamları sağlanmaktadır.

Proje Çalışmaları

Kitap Kardeşliği Projesi Okullarda Orman Projesi Dilimizin Zenginlikleri Projesi